Rođendan CMS-a: 20 godina neMIRa (predavanje, filmovi, tribina)

Kino Europa, MaMa, Močvara - Rođendan CMS-a: 20 godina neMIRa (predavanje, filmovi, tri...

Kino Europa, MaMa, Močvara
Utorak 19.9.2017
Iz 19:00
Subota 23.9.2017
sve do 0:00
Kino Europa, MaMa, Močvara
Hrvatska
165 učesnik
Pozivamo Vas da s nama obilježite prvih 20 godina postojanja Centra za mirovne studije, skorašnju 20. generaciju Mirovnih studija te Međunarodni dan mira od 19. do 22. rujna 2017. godine.

Pripremili smo raznovrstan program u kojem će se naći za svakog ponešto:

☮ PREDAVANJE "Zašto se nenasilje i građanski otpor više isplate od vojne intervencije?" dr.sc. Erice Chenoweth ☮ , jedne od najzanimljivijih znanstvenica u području politika izgradnje mira održat će se u utorak, 19. rujna u 19 sati, u dvorani Müller kina Europa, Varšavska 3.


✌ PROJEKCIJA CMS-ovih DOKUMENTARACA ✌ , održat će se u srijedu, 20. rujna, u 18 sati u klubu ****, Preradovićeva 18. Radi se o filmovima Poplava, Htjeli smo radnike, došli su nam ljudi i Okus doma, čija je tematika još uvijek aktualna.


🕊️ TRIBINA „Prijetnje miru pred nama“ 🕊️ , će se održati 22. rujna od 18 sati u Močvari (Trnjanski nasip bb). Centar za mirovne studije, premda stasao u radu na direktnim posljedicama rata i pokidanih društvenih veza, od svog osnutka njeguje širi pristup mirovnim temama. Izgradnju pozitivnog mira, koji je puno više od pukog odsustva rata vezuje uz rad na društvenoj promjeni i postizanju društvene pravde, jednakosti i solidarnosti, nerijetko odozdo, iz uloge građana. O tome će na tribini govoriti Jerko Bakotin, Karin Doolan, Goran Jeras i Marina Škrabalo.


♫ TULUM ♫ Nakon tribine pridružite nam se na domjenku koji će pripremiti Okus doma, pjesmama koje će izvesti zbor Domaćigosti te tulumu uz glazbu koju će puštati DJ Mario Kovač.


Prikaži više

Obilježimo zajedno CMS-ovih #20GodinaNeMIRa
Dobrodošli!
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Prikaži neke ljubavi.

Dajte nam se sviđa!

Hvala ti.

Kao i svaki želim pomoć puno.

Hvala ti.