20. KIK Fest - festival klapa Istre i Kvarnera

Buzet, Narodni dom - 20. KIK Fest - festival klapa Istre i Kvarnera

Buzet, Narodni dom
Subota 25.3.2017
Iz 19:00 sve do 22:00
Buzet, Narodni dom
Hrvatska
22 učesnik
Buzetski KIK Fest ove godine slavi 20. rođendan! U Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda" Buzet, inicijatoru i organizatoru Festivala klapa Istre i Kvarnera, započele su pripreme za organizaciju jubilarnog, 20. izdanja ovoga jedinog klapskog natjecanja na području Istarske i Primorsko-goranske županije. Organizator je već poslao pozive na tridesetak adresa, što muških, što ženskih klapa koje djeluju na području dviju županija. Očekuje se da će i ove godine, u dvije festivalske večeri, u natjecateljskom dijelu programa, sudjelovati oko 25 klapskih družina.
Ovogodišnji, 20. po redu KIK Fest "Pivajući sva smo blaga stekli" održat će se u buzetskom Narodnom domu, u subotu 25. ožujka s početkom u 19 sati.
Klape će ocjenjivati stručni ocjenjivački sud, a uz 1., 2. i 3. nagradu žirija, dodijelit će se i "BUZEĆANKA" - nagrada publike te BRKICA - posebna nagrada za izvedbu napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja.
Klapski susreti održavaju se u Buzetu od 1994. godine.
Prvo su održana četiri susreta klapa Istre i Primorja, susret je potom (1998.) dobio natjecateljski karakter i prerastao u Festival istarskih klapa koji se od 2004. godine proširio na dvije zasebne natjecateljske večeri, žensku i mušku, a od 2009. godine manifestacija se otvorila i za područje Kvarnera.
Susreti su se održavali i ranije, naročito u vrijeme dok je djelovala muška klapa Roč. U Istri su tada postojale dvije, tri klape, a danas ih je dvadesetak. Spomenimo da su neke klape sudjelovale i na omiškom festivalu, u natjecateljskom dijelu programa, gdje su na debitantskim, izlučnim, ali i na finalnim večerima, imale vrlo zapažene nastupe, a neke su, poput Pinguentuma i klape Vinčace, bile i pobjednice omiškoga FDK-a.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Prikaži neke ljubavi.

Dajte nam se sviđa!

Hvala ti.

Kao i svaki želim pomoć puno.

Hvala ti.