Prvi red do mora - autorice Liberte Mišan

Aci Marina Pula - Prvi red do mora - autorice Liberte Mišan

Aci Marina Pula
Subota 7.10.2017
Iz 18:00
Aci Marina Pula
Hrvatska
Prikaži na mapi
14 učesnik
Prezentacija rada "Prvi red do mora" autorice Liberte Mišan bit će održana ove subote, 7. listopada, na brodu "Martinabela" koji kreće u 18 sati s pulske Rive. Izvedba završava na moru, nasuprot Perojske šume u 19 sati, od kud je organiziran povratak autobusom do Pule. U Puli će se potom održati artist talk u Galeriji Cvajner, s početkom u 20 sati.

Događaj je besplatan. Za dolazak na izvedbu potrebno se najaviti na e-mail contact@metamedia.hr zbog ograničenog broja mjesta, a artist talk biti će otvoren za sve.

"Prvi red do mora" dio je međunarodnog projekta "Inverting Battlefields - for a borderless future“ koji umjetničkim metodama i kulturnim praksama nastoji ispitati razne vrste trauma koje obilježavaju prostore povijesno pogođene ratom te njihovih posljedica na formaciju i trenutnu konstituciju europskog identiteta. Projekt vodi austrijska organizacija XENOS u suradnji s umjetnicom Nayari Castillo te osam organizacija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a uključuje devet umjetnika. U projektu sudjeluje i pulska udruga Metamedij.

O radu:
"Prvi red do mora" izvedba je sjećanja utkanog u činjeničnu i post-činjeničnu stvarnost. Bavi se neistraženim područjem bojnih polja unutar prošlosti moje obitelji i doživljajem svijeta devedesetih. Mjesto koje povezuje prostorno-vremenske kontekste sjećanja, doživljaja, priča i misli o budućnosti je Perojska šuma, odnosno plaža gdje smo se kupali kao klinci. Mjesto, okidač za izvrtanje bojnog polja, ujedno je i završna točka našeg morskog putovanja - turističke ture koja počinje u Puli, a završava na moru, nasuprot Perojske šume.
//Site-time specific gesta//

Mirta Polanović je vodič
Liberta Mišan – autorica
Robert Maloić- izvođač
Margerita Rakić- kostim
Dominik Grdić - dokumentacija

Prikaži više
Sara Salamon - montaža

O autorici:
Liberta Mišan magistrirala je 2015. na studiju Medijskih umjetnosti i praksi unutar modula Scenografski prostori, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Izlagala je na skupnim izložbama u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, VN galeriji u Zagrebu, Muzeju grada Splita, galeriji Kortil u Rijeci, Medienhaus galeriji pri berlinskom UdK, galeriji Forum Stadtpark u Grazu. Prvu samostalnu izložbu imala je u galeriji Singular u Puli. Kazališne scenografije ostvarila je unutar HNK I.pl. Zajca u Rijeci, Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, HNK u Varaždinu i Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

Više o projektu "Inverting Battlefields-for a borderlessfuture":

Donatori: BKA, the Cultural Department of the Region of Styria, the Alps-Adriatic-Alliance and in cooperation for the Institut of Art in Public Space Styria, Region of Istria.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Prikaži neke ljubavi.

Dajte nam se sviđa!

Hvala ti.

Kao i svaki želim pomoć puno.

Hvala ti.