"Active Ultra Trail" planinski pešačko-biciklistički ultra maraton

Gradac (river) - "Active Ultra Trail" planinski pešačko-biciklistički ultra maraton

Gradac (river)
Subota 26.5.2018
Iz 9:00
Nedjelja 27.5.2018
sve do 9:00
Gradac (river)
SerbiaValjevo
Prikaži na mapi
71 učesnik
🏆Organizacioni tim UES "Aktivna Zona" Valjevo ima za cilj da svojim aktivnostima i promociji ekstremnih sportova u zemlji i regionu doprinesu razvoju i promociji sportskog takmičenja izdržljivosti u raznim disciplinama i promovišu planinski turizam Valjevskog kraja kroz organizaciju "Active Ultra Trail" maratona-trke u prirodi koja se prostire preko nekoliko najlepših prirodnih lepota ovoga dela Srbije.

⛰Prevazidjite sebe kroz učešce u prvom " Aktiv Ultra Trail " maratonu koji vam pruža priliku da doživite prirodu na najlepši način kroz 3 staze planinskog maratona, za sve ljubitelje sporta i rekreacije u prirodnom ambijentu.

🙋‍♂️Povodom toga vas sa zadovoljstvom pozivamo i obaveštavamo da će 🎖START-CILJ maratona za pešake i bicikliste biti održan 26 maja 2018 godine sa početkom u 09,00 časova na prostoru kod mosta Milovan Glišić na reci Gradac, ulica Prve Brazde bb.

"POSTOJI MESTO GDE JE NEKADA DAVNO ZAPOČETA SE NASTAVLJA", zapisano je u kanjonu reke Gradac.

Staza u svom početku i kraju vodi kroz klisuru reke Gradac, nosioca "Zeleni List" kao jedne od najčistijih reka u Evropi. Klisura reke Gradac je zbog izuzetne lepote i specifične flore i faune proglašena za predeo izuzetnih odlika i zakonom je zaštićena. Stanište je životinja poput vidre i sivih sokolova.
Duž staze maratona prolazi se pored nekoliko atrakcija Valjevskog kraja: Degurićka pećina koja je stanište kolonije zakonom zaštićene vrste slepih miševa, Degurićke brane, konjički klub "Degurić", smešten uz samu obalu reke Gradac, klisurom Bukovske reke i njenim ušćem sa crnom rekom koje se nalaze u podnožiju planine Maljen, klisurom reke Zabave i pritoke Zabavice koje su ušuškane u bukovoj šumi u podnožiju planine Povlen(vrh Magleš), nedaleko od pruge Beograd-Bar, nekoliko etno domaćinstava i izvora pitke vode, srednjevekovni manastir Ćelije iz XV veka, zadužbina kralja Dragutina u kome je život proveo sv.Ava Justin Popović, arheološko nalazište "Jerinin grad".
Poslednja etapa staze vodi vas od izvora reke Gradac, pa dalje obalom kroz prelepu klisuru pored manastira Ćelije i preko najdužih stepenica u Srbiji, 930 stepenika koji se nalaze pored manastira a koje su same izazov za sebe i podižu ultra trail maraton na potpuno novi nivo, biciklistička staza vodi od početka stepenica okolnim putem ka vrhu i poslednjoj kontrolnoj tački prema cilju maratona.

STAZE PLANINSKOG MARATONA:
🏞Planinski maraton "Active Ultra Trail" će se sastojati iz tri brdsko-planinske staze, većim delom zemljane planinarske, manjim delom asfaltne staze i makadamskog **** u različitim dužinama i stepena težine staza AUT-a je i biciklistička staza.


Prikaži više
AUT velika staza 57 km - ↗️1955 m⬆️945m
AUT srednja staza 30 km - ↗️1255m⬆️650m
AUT mala fun staza 10 km -↗️417m⬆️465m

🎴Na stazama planinskog maratona nalazi se 7 kontrolnih tačaka na kojima se dežura tokom trajanja maratona.
Na 3 kontrolne tačke se nalaze punktovi za osveženje (slani obrok,slatki obrok,voće,sokovi,voda)

🌄 Maraton je rekreativnog karaktera i za sve ljude koji su sposobni da predju jednu od staza i ima za cilj promociju zdravog načina života, očuvanja prirode, kulturnog i istorijskog nasledja.

🏞 Dodjite da uživamo zajedno i okupamo se prirodnom energijom u prelepom ambijentu netaknute prirode Valjevskog kraja koja će vam pružiti prelepe uspomene za koje garantujemo da će te ih uvek doživljavati.

📡DNEVNIK DOGADJAJA:
06.00 časova - plato kod mosta na reci Gradac, primanje prijava, upis učesnika, podela kontrolnih knjižica i startnih paketa.
08.00 časova - zatvaranje prijava i uvodni deo
(uvodna reč, predstavljane sponzora dogadjaja, podela zahvalnica sponzorima, počasni članovi, prigodni program)
svečano otvaranje "Activ Ultra Trail" maratona.
09.00 časova - start maratona biciklisti
09.05 časova - start maratona pešaci
27.05 - do 09.00 časova - prijem učesnika i zatvaranje svih staza maratona.
Proglašenje i dodela medalja,plaketa,i prigodnih nagrada pojedinačno prilikom dolaska na cilj u prva tri mesta u apsolutnoj kategoriji.
Svi učesnici koji uspešno predju jednu od staza velikog i srednjeg maratona dobijaju diplomu na cilju maratona,kao i prva tri mesta u apsolutnoj kategoriji na maloj fun stazi maratona.
Svi učesnici maratona na svim stazama će imati kontrolnu knjižicu sa podacima, kontrolnim tačkama za overu i mapama staza.

📜Cena startnine:
Veliki AUT - 1500 rsd.
Srednji AUT - 1000 rsd.
Mali AUT - besplatno

🌍Prijave online su otvorene do 01.05. u 16.00 časova, nakon toga direktne prijave su na dan dogadjaja.
Do 01.05. prijave za maraton u startnom paketu dobijaju i majcu sa logom AUT maratona, UES Aktivne Zone i našeg sponzora **** energy drink.
🖋Prilikom prijave svako od učesnika u obavezi je da potpiše izjavu odgovornosti za učešće u maratonu.
🛡Na maloj fun stazi mogu da učestvuju deca predškolskog uzrasta samo uz overenu pismenu saglasnost oba roditelja, u pratnji roditelja ili druge ovlašćene punoletne osobe.

➡️ Informacije i prijave mozete dobiti na

online prijave🌍:
broj ili viber ☎️: 064 50-60-660
email 📧:

🏩"POSTOJI MESTO GDE JE NEKADA DAVNO ZAPOČETA SE NASTAVLJA", zapisano je u kanjonu reke Gradac, a tim UES Aktivne Zone će se potruditi da je ostvari za vas.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Prikaži neke ljubavi.

Dajte nam se sviđa!

Hvala ti.

Kao i svaki želim pomoć puno.

Hvala ti.