Barcelona Gipsy balKan Orchestra | Beograd

Sava Centar - Barcelona Gipsy balKan Orchestra | Beograd

Sava Centar
Utorak 22.5.2018
Iz 21:00
Srijeda 23.5.2018
sve do 0:00
Sava Centar
SerbiaBelgrade11070
Prikaži na mapi
279 učesnik
22/05 BGKO - Barcelona Gipsy balKan Orchestra Live at SAVA CENTAR in #Belgrade.

Ticket information:
- Cena ulaznica (Ticket price) : 1800, 1500 i 1200 dinara
- Prodaja mesta (where to buy): Blagajna Sava Centra, Eventim mreža

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO), je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, koji trenutno budi veliko interesovanje publike širom Evrope zahvaljujući svojoj ineterpretaciji tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog Istoka i Mediterana.

Kako kritičari kažu: Muzika koja ide pravo u srce bez trikova, BGKO je evolucija Barselona Gipsy Klezmer Orkestra, koji je za tri godine postavio standard u izvođenju muzike napravljene u Barseloni i obišao većinu world music festivala u svetu.

Njihov jedinstveni i savremeni zvuk dolazi iz upornog i strastvenog istraživanja zvukova i boja Balkana, Klezmera, Roma i Mediteranskih Romana. Sve je to shvaćeno kao skup muzičkih tradicija i multietničkih kultura koje prevazilaze sve geografske granice, poštujući tradicionalne tragove različitih naroda, naseljavanih u različitim periodima na pomenutom prostoru.

Njihova muzika je autentična i po mešavini različitih uticaja koje donose članovi benda iz svojih sredina, pa uz činjenicu da je to sve oblikovano u umetničkoj, veseloj i iskrenoj Barseloni, nudi ukuse i boje katalonskih, grčkih, ruskih, balkanskih pesama punih uticaja ciganskog džeza, rokabilija i izuzetnog ritma i veselja.

Njihovi koncerti po celom svetu su uvek unapred rasprodati i imaju veliku gledanost na internet kanalima, na You Tube konkretno - preko 10.000.000 pregleda.

Prikaži više

Na koncertu u Sava Centru će uz velike hitove sa prethodna četiri albuma predstaviti i novi materijal sa ovogodišnjeg CDa "AVO KANTO“. Specijalni gost na ovom događaju, biće maestro Bora Dugić koji je sa BGKO već imao zapažene nastupe u Španiji.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Prikaži neke ljubavi.

Dajte nam se sviđa!

Hvala ti.

Kao i svaki želim pomoć puno.

Hvala ti.